Tura Velo in Tara Fagarasului

TabereCuSuflet224La inceput de octombrie va invitam la om tura imedita si un popas pentru suflet! Vom pedala pe drumuri asternute cu aur de culorile toamnei, intr-o adevarata calatorie culturala! Vom vizita Templul Dorintelor, case de hobiti sapate in stanca, poduri stravechi, biserici rupestre, temple megalitice si vom descoperi cel mai recent monument UNESCO din tara – Codrii seculari de la Sinca Noua!

taberecusuflet-214In inima tarii, la Sinca Veche, se afla o bisericuta sapata in stanca despre care se crede ca este unul dintre cele mai vechi lacase de cult din Romania! Se spune ca are nu mai putin de 7000 de ani vechime! Este un loc plin de mistere, numit de localnicii Templul Ursitelor sau Templul Dorintelor. Afla mai multe

TabereCuSuflet499Pădurile virgine sunt ultimele ecosisteme forestiere în care natura supravieţuiește în forma pură, fără a fi afectată de intervenția omului. În Codrii seculari de la Sinca Noua trăiesc arbori de peste 500 de ani, iar sub coroanele arborilor, mișună peste 10.000 de specii de animale, toate într-o strânsă legătură. Aici se afla cel mai inalt brad din Romania, care masoara 62,5 m! Padurea virgina de la Sinca Noua a fost inscrisa de curand in listele UNESCO.  Afla mai multe

TabereCuSuflet224Vom merge pe un drum taiat parca pentru biciclete, pe terasamentul unei foste cai ferate. Vom descoperi Tunelul Diana, Podu’ Ilii si Podul Negru – primele viaducte din Romania – si vom afla povestea unei cai ferate centenare, imaginandu-ne cum se circula cu trenul in urma cu mai bine de 100 de ani. Mai multe poze

TabereCuSuflet224Vom urca la bisericuta de lemn din Sinca Noua. Despre aceasta bisericuta se spune ca a scapat ca prin urechile acului in vremea generalului Bukov, care daduse ordin sa se distruga toate lacasurile de cult ortodoxe din Transilvania, caci locotenentul care se ocupa de indeplinirea ordinului nu a gasit-o!
Aici ne vom odihni putin, apoi vom afla povestea bisericutei si a celor care au inaltat-o in urma cu mai bine 400 de ani. Mai multe poze

Weekend Activ cu Bicicleta

Ce: Tura velo, in care vom vizita mai multe obiective culturale

Cand: 7-8 oct

Unde: Sinca Noua – Sinca Veche

Ce vizitam: Templul Ursitelor, Podul Illi, Biserica din lemn din Sinca Noua (1761), Codrii Seculari UNESCO

Cine: Oricine este bine venit. Este bine sa aveti suficient antrenati cat sa puteti acoperi o tura de 4-5 ore / zi.

Dificultate: Medie. Lungimea traseelor de biciclete este de 20 – 25 km iar diferenta de nivel este 100- 200 m. Vom merge pe poteci de pamant, pe drum forestier si pe asfalt.

Ce oferim:

  • All Inclusive: Transport Bucuresti – Sinca Noua si retur (inclusiv biciclete), cazare in camera dubla sau tripla pensiune 3*, mic dejun la pensiune, pranz on bike in ambele zile, ghidare traseu, asistenta tehnica si cel mai important, multa voie buna, aer curat si lucruri interesante de vazut:)
  • Just Bike: ghidare traseu

Cost:

  • All Inclusive: 400 lei / persoana.
  • Just Bike: ProBono
  • Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.
  • Copii sub 10 ani beneficiaza de 20% reducere;
  • Supliment camera single 10%;

Costurile nu includ intrarea la obiectivele turistice.

Alte servicii: La cerere putem oferi Inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti cel putin cu o saptamana in avans.

Inscrieri: AICI. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este 1 octombrie 2017.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cateva poze de la Tura Velo de la Sinca.

Programul si mai multe detalii despre iesirile de Weekend gasiti aici: Iesiri de Weekend

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: TabereCuSuflet

 

Reclame

2 gânduri despre „Tura Velo in Tara Fagarasului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s