Seminar despre Protectia Datelor

GDPRAsociatia Tabere cu Suflet a participat la un seminar despre Protectia Datelor Personale, in care am invatat motivele pentru care trebuie sa protejam datele, pasii pe care trebuie sa ii urmam, precum si diferite tehnici pentru o protejare cat mai eficienta.

Cursul intensiv organizat de TechSoup si sustinut de dl.Bogdan Manolea de la ApTI, s-a desfasurat in perioada 7 noiembrie – 7 decembrie 2017 si a avut doua parti: una online, dedicata Protectiei Datelor Personale in cadrul unui ONG, si alta offline, in care s-a aprofundat mai mult partea tehnica.

Seminarul a acoperit diverse subiecte legate de datele personale și protejarea lor, specifice ONG-urilor. Noțiunile prezentate au fost exemplificate și participanții au împărtășit din experiențele lor acumulate în diverse instituții și organizații în care au activat sau în care își desfășoară activitatea în prezent.

Iata cateva idei din cadrul seminarulului:
– Trebuie protejate atât datele vizibile (nume, prenume etc.), dar și cele invizibile (metadate);
– Este bine sa aplicam “threat model” pentru a construi o strategie de protejare a datelor.
– Nu există o unealtă minune în domeniu, trebuie aplicate diverse strategii și folosite instrumente diferite pentru cazuri diferite.

Cursul a fost cat se poate de benefic, tinand cont ca din luna mai 2018 va intra in vigoare noul Regulament General de Protecție a Datelor. Asociatia Tabere cu Suflet este operator de date personale, iar participarea la semnar face parte din efortul de a se conforma noilor reguli.

Foto: ApTI

Un gând despre „Seminar despre Protectia Datelor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s