WeCare pentru Ana

WeCareTcSAna este o fetita cu autism, care poate participa la activitatile Tabere cu Suflet prin programul WeCare Zambet pentru toti Copiii

Ana a fost inscrisa in programul WeCare de catre mama sa, care a furnizat urmatoarele date:

 

–           Numele copilului: ELIAS

–           Varsta copilului: 4 ani

–           Nume Parinti: ELIAS NARCISA COSMINA, ELIAS COSTIN

–           Programul la care doriti sa participati: EXCURSII, TABERE

–           In ce consta aptitudinile speciale ale copilului: nu are

–           Problemele care va impiedica sa va inscrieti pe calea normala la programele noastre: Cheltuielile cu terapia sunt foarte mari, in mod normal nici nu ne permitem sa ne gandim la evenimente distractive pentru fetita, nu sunt posibilitati si nici timp. Alergam intre Lipanesti si Bucuresti in fiecare zi de luni pana sambata la terapie.

–           De ce considerati ca merita copilul sa participe gratuit / cu reducere la programele Tabere cu Suflet: din cauza diagnosticului, si a problemelor financiare

–           Sunteti dispus / dispusa sa acoperiti o parte din costul programului: Depinde de situatia la momentul respective

–           In cazul in care cererea va fi aprobata, care considerati ca vor fi efectele benefice ale programului oferit gratuit asupra copilului: consider ca va aduce multa bucurie copilului, de obicei plimbarile si excursiile ii fac bine

–           Daca exista, descrieti o situatie in care ati oferit ajutorul fara sa cereti nimic in schimb: au fost multe situatii in care am ajutat: financiar si cu haine, jucarii, mobile

Analizarea cererii a fost efectuata  de catre o comisie formata din membri ai Asociatiei si parinti ai copiilor din Tabere cu Suflet.

In analizarea cererii s-a tinut cont de urmatoarelor considerente preliminare:

–           Din corespondenta cu dna Elias, s-a dedus ca numele fetitei este Ana si ca sufera de autism.

–          Zambet pentru toti copiii este un proiect WeCare al Asociatiei Tabere Cu Suflet, prin care copiii fara posibilitati materiale si cei cu dizabilitati au acces la programele Tabere cu Suflet.

–           Nu exista sponsori pentru acest program, ca urmare fondurile necesare derularii provin exclusiv din fonduri proprii si din activitatile derulate de Asociatie.

–           Exista doua forme de inscriere la acest program: prin participare gratuita, sau prin sustinerea unei parti din cost, in mod uzual 50%. Exista si cazuri special, in care procentul poate varia mai mult.

–    Instructorii au nivel ridicat de specializare in ce priveste lucrul cu copiii si deprinderea unor activitati sportive, insa nu au experienta pentru lucrul cu copiii cu handicap psihic.

–           In urma discutiilor avute cu consilierul nostru scolar, datorita diagnosticului Anei, sfatul primit a fost sa o primim doar cu apartinator, sau intr-o tabara dedicata pentru copii cu autism.

–           Din pacate, in aceasta iarna nu sunt organizate tabere dedicate copiilor cu autism sau cu alta forma de handicap psihic.

Analizarea cererii a fost efectuata pe baza urmatoarelor informatii:

– Cererea a fost facuta de catre mama copilului.

– Nu au fost trimise urmatoarele documente solicitate: acte doveditoare, poza publicabila a copilului, contract de sponsorizare.

Cererea urmeaza sa fie aprobata pentru o reducere de 50% din costul total al activitatii, cu conditia transmiterii documentelor solicitate.

De asemenea, datorita formei de handicap, s-a sugerat ca Ana sa vina intr-o tabara speciala pentru copii cu autism. In cazul in care se doreste sa vina intr-o tabara normala, este necesara insotirea copilului.

Lasă un comentariu