Cu bicicletele pe Drumul Romanilor

taberecusuflet-0043Luna viitoare va invitam la una dintre cele mai frumoase Ture Velo. Vom merge pe Drumul Romanilor – un drum misterios, pe care localnicii il mai numesc si Drumul Hotilor de Cai. Vom vedea mistreti si caprioare si vom vizita Manastirea din Padurea cea Mare de la Bolintin – unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult din Tara Romaneasca!

Vechiul Drum al Hotilor de Cai, despre care putini mai stiu, coboara din Tara Ardealului, apoi se strecoara printre dealuri, prin paduri, ocolind orasele mari, pana la Dunare. Noi vom descoperi o mica portiune din acest lung drum, la doar 30 km de Bucuresti.
Drumul traverseaza o padure frumoasa – ‘Padurea cea mare de la Bolintin’ – in care se afla unul dintre cele mai mari tarcuri de vantoare din tara, in care putem vedea mistreti, caprioare si alte animale salbatice. Mai multe detalii

taberecusuflet-0448Manastirea cu hramul Buna Vestire din Padurea cea Mare de la Bolintin a stat la rascruce de drumuri si vremuri, ca sfant lacas de inchinaciune. Intr-un manuscris gasit aflat la Muntele Athos, apare numele Manastirii de la Bolintin in timpul domnitorului Basarab I (1310 – 1352) fiind chiar una din locasele de cult importante din aceea vreme in Tara Romaneasca. Mai multe detalii

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura Velo

Cand: Sambata, 28 octombrie

Unde: Bolintin Vale

Cine: Oricine vrea sa vina si are o bicicleta echipata corespunzator

Dificultate: Redusa, pot veni si copii. Lungimea traseului este de 30 km iar diferenta de nivel este de 50 m. Se merge 100% off road. Timpul estimat de parcurgere este de 3-5 ore. 

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii, apa, baruri energizante si garantia unei zile frumoase:) La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti pana luni, 23 octombrie.

Cost: 25 Ron. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este marti, 24 octombrie.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura pe Drumul Romanilor.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: TabereCuSuflet.ro

 

3 gânduri despre „Cu bicicletele pe Drumul Romanilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s